Het BORA principe: Natuurkunde kan zo mooi zijn.

bora

Bij de Bora kookplaat met afzuiging wordt kookdamp, vet en geurtjes direct afgezogen waar het ontstaat bij het kookveld, direct uit de pan, braadslee, koekenpan of grill.

Dat is geen magie maar toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer, we gebruiken hiervoor eenvoudig een dwars stroming die sneller is dan de stijgsnelheid van de kookdamp.

Hoe meer kookdampen er bij de traditionele afzuigkappen vrijkomen vooraleer ze worden afgezogen, hoe meer geurtjes en vet deeltjes zich zullen verspreiden in de woning. Resultaat: u en uw gasten kunnen nog dagenlang nagenieten van een gebraden, gekookte of gesmoorde maaltijd.

Bij het BORA afzuigsysteem is dit voor eeuwig en altijd gedaan. De tijdens het koken vrijkomende vet deeltjes worden niet meer in de ruimte verspreid maar opgevangen in het roestvrijstalen vetfilter. Resultaat: u kookt alsof u in de frisse lucht staat. Bent u klaar met koken? Sluit dan gewoon de klep en de geurtjes blijven in het filter.

bora professional
bora classic

Vrijheid bij de planning

Nieuwe mogelijkheden bij de keuken planning. Naast de vele technische voordelen waar u van kunt genieten, zijn het vooral de volledig nieuwe mogelijkheden samen met het Rikken keukenarchitectuur keukenontwerp van de keuken waarmee BORA weet te overtuigen. U kunt in principe doen en laten wat u altijd heeft willen doen. Koken voor het raam en onder een schuin plafond, een kookeiland zonder storende kap, meer kastruimte in kleinere keukens. Hiermee wordt de maatstaf voor een nieuwe keukenesthetiek – geheel zonder afzuigkap.

Vrij zicht

Geen storende afzuigkap ter hoogte van uw hoofd.

Het afzuigsysteem met inductie kookplaat bevrijdt u van de noodzaak van normale afzuigkappen.
Geen hoeken en randen ter hoogte van uw hoofd waaraan u zich kunt stoten.
Geen gebukte houding tijdens het koken.
Geen storende wasem in het zicht – of op uw bril.
Geen beperkingen van uw gezichtsveld.
Vooral bij open keukens staan koks en kokkinnen dankzij BORA niet meer buitenspel maar kunnen zij deel uitmaken van de gastvrijheid.

bora kookplaat

Normale afzuigkappen hebben in verhouding een laag rendement, kookdampen en geurtjes hebben een lange weg naar boven te gaan vooraleer ze worden opgevangen. Meestal wordt zelfs niet eens de volledige hoeveelheid damp, geurtjes en vet afgezogen, meer dan de helft ontsnapt gewoon aan deze afzuiging.

Bora pure
bora classic 2.0 – bora professional 2.0

De kookplaat met afzuiging is een intelligente oplossing met een hoog rendement. Het beste bewijs: een clean-rate van 100 procent op hoofdhoogte.
Want een goed doordachte stromingssnelheid en een innovatieve motortechnologie zuigen de dampen meteen af op de plaats waar ze worden gevormd. Zo zijn onnodig grote afzuigluchtvolumes niet meer noodzakelijk en ontstaat een niet onaangenaam neveneffect een lagere energiefactuur door zo min mogelijk opgewarmde lucht naar buiten toe af te zuigen.

Meer informatie over Rikken keukens Nijmegen.

Voor meer informatie bezoek onze winkel als BORA premium dealer, de Pure, Classic 2.0 en de Professional 2.0 zijn bij ons werkend aangesloten.

Logo-Bora 
Wanneer alleen het beste goed genoeg is.